DKK 2.495,00

Juletur til Hamborg og Miniatur Wunderland

02.12.2016 kl. 08:00 Hamborg og Miniature Wonderland,
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 2.495,00

Tag med Djurslands Bank på en hyggelig juletur til Hamborg, hvor vi både besøger det store julemarked og besøger Miniatur Wunderland.

Tilbud til VærdiPlus kunder

Miniatur Wunderland er et 1.300 m2 stort anlæg, og er dermed verdens største modeljernbaneudstilling. Stedet har hvert år over 1 mio. besøgende, der kan beundre de mange miniaturelandskaber. Her kan man se tog og jernbaner på rejse gennem de genskabte landskaber, opleve bl.a. Las Vegas´ natteliv og en lufthavn i miniature.

Vi besøger også et af Tysklands største og ældste julemarkeder, der ligger i Hamborg, og som hvert år indhyller stort set hele bymidten i et smukt pyntet virvar af juleboder, julelys og juletræer. Her får du god tid til at slentre forbi de mange juleboder og lade næseborene fylde med duftene fra brændte mandler, stegte pølser, honningkager og Glühwein. Og skulle der være brug for at jage kulden på porten, kan man nyde et krus ”Glühwein mit Schuss”, der er glögg tilsat et stort, varmende skvæt rom.

Dag 1
Bus fra Djursland til Hamborg, frokost på Ricklinger Landbrauerei og Hamborg på egen hånd.

Vi kører fra Djurslands Bank i Grenå kl. 08.00 og sætter kursen sydpå.
Vi holder frokostpause på det hyggelige Ricklinger Landbrauerei syd for grænsen. Her får vi en kort rundvisning, håndmadder og en øl, inden vi fortsætter videre mod hansestaden Hamborg med forventet ankomst ca. kl. 14.30.

Efter check-in og en opfriskning kører vi til centrum af Hamborg, hvor guiden giver en orienterende rundtur. Herefter er aftenen til fri disposition, og der er masser af muligheder for at finde sig et sted at spise aftensmad (for egen regning), uanset om man er til en let ret eller den store gourmet middag.

Bussen returnerer til hotellet hen på aftenen.

Dag 2
Miniatur Wunderland, byrundtur, julemarked og middag i Hamborg

Efter morgenmaden venter et af rejsens store højdepunkter – det imponerende modeljernbaneanlæg Miniatur Wunderland. Vi ser det imponerende anlæg, der tog sin begyndelse i sommeren 2000, hvor Frederiks Baun fra Hamborg var på ferie i Schweiz og tilfældigvis besøgte en modeltogsbutik. Her fik han den spontane idé at bygge et kæmpeanlæg, hvilket blev realiseret i samarbejde med hans bror samt et banklån på 7,5 mio. kroner. Samtidig med opbygningen blev andre modeljernbaneudstillinger studeret. Man bemærkede, at de kvindelige besøgende sjældent var særligt interesserede undtagen der, hvor der var lavet små scenerier på anlæggene. Det sidste tog man til sig og oversåede Miniatur Wunderland med talrige små og større scenerier.

Vi får derefter tid til at spise lidt frokost (for egen regning) og hvilet benene, inden vi møder en dansktalende lokalguide, der vil give os et mere indgående kendskab til Hamborg.

Vi bruger eftermiddagen på at opleve Hamborg og nogle af de forskellige bydele, som eksempelvis Altona, der startede ud som fiskerleje for at blive gjort til købstad af den danske kong Frederik III i 1664, og det spændende havneområde, HafenCity, der undergår konstant forandring. Vi kommer også ind til bykernen og ser nogle af de største seværdigheder.

Når mørket begynder at sænke sig og julelysene stråler klart, benytter vi lejligheden til at aflægge Hamborgs traditionsrige julemarked et visit. Julemarkedet fordeler sig omkring bymidten ved St. Petri-kirken og Rådhuspladsen og strækker sig ud i gågaderne til torvepladserne. Her kan du gå på opdagelse mellem de mange duftende og strålende boder, der tilbyder alt fra velsmagende julelækkerier som honningkager og Glühwein til håndlavet julepynt og legetøj. Du kan også besøge de mange stormagasiner og specialforretninger, der præger den julepyntede bymidte, hvis du skal finde julegaver.

Vi spiser middag sammen på Restaurant Parlament. Her venter en god 3 retters menu.

Efter middagen returnerer bussen til hotellet.

Dag 3
Formiddagen fri i Hamborg og derefter hjem.

Efter morgenmaden pakker vi bussen, så den er klar til hjemrejsen om eftermiddagen.
Dagen er til fri disposition og man kan frit vælge at se lidt mere af byen, shoppe i centrum eller tage et sidste kig på julemarkedet, der åbner kl. 11.00

Kl. 15.00 sætter vi kursen tilbage mod Djursland med forventet hjemkomst ca. kl. 21.00

Dato
Fredag den 2. december kl. 8.00 - søndag den 4. december kl. ca. 21.00

Sted
Vi mødes ved Djurslands Bank, Torvet 5, 8500 Grenaa.

Hotel
Hotel Amedia Ohlsdorf ****
Beliggende nord for centrum lige ved S-Bahn og kun 15 minutter til Altstadt.
Hotellet har 165 værelser, der alle er komfortabelt indrettet med eget bad og toilet, tv, safe box, minibar, telefon og kaffe/the faciliteter.

Tid
kl. 8.00

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
2.495 kr.

Prisen inkluderer
 • Bus iht. program
 • 2 nætter i dobbeltværelse på Hotel Amedia Ohlsdorf
 • 2 x morgenmad
 • Frokost på Ricklinger Landbrauerei
 • Aftensmad på Restaurant Parlament
 • Entré til Miniatur Wunderland
 • Byrundtur og besøg på julemarked
 • Dansk rejseleder med på hele turen
 • Dansktalende lokalguide på byrundtur
Tillæg pr. person
 • Enkeltværelse 485 kr.
 • Årsafbestillingsforsikring 252 kr.
Maks to billetter pr. person.