DKK 150,00

Daniel Rye - taget som gidsel i 398 dage

22.02.2017 kl. 19:00 Pavillonen, Grenaa
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 150,00

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel - en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Tilbud til alle kunder

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.
I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfanger, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.
James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel, der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.
Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Et sjældent indblik i en gribende historie
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om
  • Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS
  • Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie hvor virkeligheden overgår fantasien
  • Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
  • Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.
En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse.

Bogen ”Ser du månen Daniel” sælges til fordelagtig pris her på siden.
Bogen udleveres efter foredraget - naturligvis signeret af Daniel Rye.

Dato
Onsdag den 22. februar 2017

Sted
Pavillonen, Kærvej 11, 8500 Grenaa

Tid
kl. 19.00

Pris
150 kr. inkl. drink inden foredraget.
350 kr. inkl. den signerede bog ”Ser du månen Daniel” og drink inden foredraget.